Bus 17 en 119 rijden tijdelijk niet langs Station Scheemda:

hubtaxi soms alternatief

Van 4 september tot 13 oktober rijden buslijn 17 en 119 NIET via Station Scheemda in verband met de stremming van de Eexterbrug. Lijn 17 keert in Scheemda en rijdt dan terug naar Winschoten. Lijn 119 rijdt vanaf via de Oude Rijksweg naar Winschoten. Beide buslijnen behouden een halte bij de Eexterbrug. Vanaf hier is het circa 1,2 kilometer lopen naar Station Scheemda.

Voor reizigers tussen Station Scheemda en het Ommelander Ziekenhuis, Midwolda, Oostwold of Nieuwolda reizen via Winschoten. De fiets of de hubtaxi is ook een alternatief.

Hubtaxi kan je ook naar Station Scheemda of Station Zuidbroek brengen

De hubtaxi rijdt alleen als je deze telefonisch reserveert en haalt je op de bestemming op en brengt je naar een hub. Of andersom. Hubs zijn vervoersknooppunten zoals grotere bushaltes en treinstations. Hubs in deze regio zijn onder andere Station Scheemda, Station Zuidbroek en Station Winschoten.

Kijk voor een volledig overzicht van alle hubs op www.reisviahub.nl en voor alle tarieven en spelregels rondom het gebruik van hubtaxi op www.hubtaxi.nl.

De hubtaxi is in gemeente Oldambt te reserveren via 0800 – 40 20 102 (gratis).

Hubtaxi zelfde tarief als de bus

De hubtaxi moet minimaal 1 uur van tevoren telefonisch gereserveerd worden. In de hubtaxi geldt het reguliere ov-tarief voor reizen van en naar een hub. Je betaalt de chauffeur met de PIN. OV-chipkaart of (kortings)abonnementen zijn niet geldig. Bij een aantal stremmingen, waaronder deze, wordt voor studenten en houders van een Sterabonnement een uitzondering gemaakt.

Studenten en houders Sterabonnement reizen tijdens omleiding gratis

Vanwege de duur van de werkzaamheden en de impact geldt tijdens de werkzaamheden een speciale regeling voor reizigers met een Sterabonnement geldig op lijn 17 of 119 of het Studentenreisproduct. Deze reizigers kunnen in de periode van de werkzaamheden kosteloos met de hubtaxi het Ommelander Ziekenhuis, Midwolda, Oostwold en Nieuwolda en de hubs Station Scheemda of Station Zuidbroek reizen. Vanaf daar kan men de reis met de Arriva-trein of streekbus vervolgen, of vanaf de hubs na een bus- of treinreis met de hubtaxi naar huis worden gebracht. De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

  • Reizigers met een sterabonnement of studentenreisproduct geven bij het telefonisch reserveren aan dat ze een sterabonnement of studentenreisproduct hebben.
  • Deze regeling is alleen van toepassing op reizen vanuit het Ommelander Ziekenhuis en de dorpen Midwolda, Oostwold en Nieuwolda van/naar de hubs Station Scheemda of Zuidbroek.
  • De chauffeur van de hubtaxi kan de reiziger om bewijs vragen van het vervoersbewijs. Je kunt aantonen dat je een Studentenreisproduct of Sterabonnement hebt door een schermafbeelding of print te maken via de website van ov-chipkaart.nl.
  • Deze regeling geldt niet voor reizigers met een kortingsproduct (leeftijdskorting, Dal Voordeel Noord Nederland, et cetera). De regeling geldt alleen voor reizigers met een zogeheten vooraf afgekocht reisrecht.

 

****************************************