Veiligheid in Oldambt

Welke onderwerpen en thema’s vindt u belangrijk als het gaat om veiligheid?

 

Vindt u veiligheid in uw buurt en omgeving belangrijk en praat u graag mee over de manier waarop hier in de gemeente aandacht aan wordt besteed? Dan zijn wij op zoek naar u! De gemeente Oldambt is bezig nieuw beleid op het terrein van veiligheid te ontwikkelen. Daarin wordt onder meer bepaald aan welke onderwerpen en thema’s de politie, gemeente en andere organisaties aandacht gaan besteden de komende jaren. Deze onderwerpen en thema’s bepalen wij niet alleen, ook de inwoners en ondernemers van de gemeente Oldambt kunnen hierover meepraten.

 

Wat is veiligheid?

Veiligheid is een breed begrip. Want wat is veiligheid? Nou eigenlijk alles wat u bezig houdt, waar u een onveilig gevoel van krijgt en waar wij samen aan kunnen werken. Denk hierbij aan: uw woonomgeving (straat, wijk, dorp), het uitgaanscentrum, de winkelstraat, verkeersveiligheid of cyberveiligheid (digitaal aankopen doen of gewoon het internet gebruiken). Onderwerpen als criminaliteit, middelengebruik door groepen mensen en hanggroepen.

 

Doet u mee?

Wij nodigen u graag uit om tijdens een digitale bijeenkomst samen met raadsleden van de gemeente Oldambt te praten over wat u belangrijk vindt en u bezig houdt als het gaat om veiligheid. De bijeenkomsten staan gepland op  9 en 11 maart 2021 van 19.00 tot 20.00 uur of van 20.30 tot 21.30 uur. U kunt zich aanmelden via www.gemeente-oldambt.nl/bijeenkomst-veiligheid. Door de coronamaatregelen vinden de bijeenkomsten digitaal plaats.