Informatieve avond essentaksterfte Staatsbosbeheer

Informatieve avond essentaksterfte Staatsbosbeheer

UITNODIGING

Aanpak essentaksterfte in bossen Oostwold.

Aan de bewoners van Oostwold,

Staatsbosbeheer voert boswerkzaamheden uit in de bossen rondom Oostwold. In deze bossen zijn de meeste essen aangetast door essentaksterfte, een agressieve schimmelziekte die in een steeds hoger tempo toeslaat in Nederland en waarvan de bomen niet herstellen. Vanuit veiligheidsoverwegingen verwijderen we deze essen.

Dit heeft impact op uw woonomgeving. In overleg met de Vereniging Dorpsbelangen Oostwold nodigen wij u uit voor een informatieve avond waarbij wij u informeren over essentaksterfte, de noodzakelijke werkzaamheden en met u in gesprek gaan over de toekomstige ontwikkeling van de bossen.

Datum:   donderdag   15  november  2018.

Tijd:   20.00 –  circa  21.30  uur.

Plaats:   De Twee Oldambten,   Klinkerstraat  1   te  Oostwold

Vragen ?

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij boswachter Rinck Zevenberg Tel: 0625066382 of boswachter Annet de Jong  Tel: 0651711263,  e.mail: a.jong@staatsbosbeheer.nl  Kijk voor meer informatie over essentaksterfte en duurzaam bosbeheer en houtoogst op onze website  www.staatsbosbeheer.nl/essentaksterfte

SBB,  Midwolda,  8 november  2018

 

 

 

2018-11-08T22:52:45+00:00