Bekend maakt bemind

Cultureel erfgoed in Midwolda en Oostwold

Voor meer info klik hier voor de website van Bekend maakt Bemind !

In 2013 is er in de dorpen Midwolda en Oostwold de cultuurhistorische wandelroute“Bekend maakt Bemind” gekomen die je meeneemt op ontdekkingstocht door de geschiedenis van beide dorpen.  De route voert langs allerlei zichtbare en onzichtbare sporen uit het rijke verleden: verdwenen dorpen, een eeuwenoud steenhuis, polders en gemalen, boerderijen en arbeiderswoningen,  (eigen)wijze dominees, herenboeren en arbeiders.

In 2017 kwam deze route extra tot leven op zaterdag  6 mei omdat dorpsbelangen Midwolda en Oostwold als initiatiefnemers een eerste editie van de Bekend maakt Bemind route wandel/fietsdag organiseerden. Hierdoor waren bijna alle locaties opengesteld die in deze route zijn opgenomen. Inwoners leerden elkaar beter kennen en konden elkaar en alle bezoekers van buiten de dorpen  met trots hun prachtige dorpen laten zien. Er waren een dikke 400 bezoekers die fietsten, wandelden of een stukje met de tram ‘OlGraitje’ meereden en genoten op een zonovergoten middag.

Op  tweede pinksterdag  2018  zal de tweede editie van Bekend maakt Bemind  plaatsvinden:         op maandag 21 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur.

De route is te vinden op de app “Groningen routes”, op de panelen verspreid door het dorp of op de routefolder. Ook is er een Facebook pagina Bekend maakt Bemind met sfeerbeelden van de vorige editie. En de website Bekend maakt Bemind is voorjaar 2018 online.

De tweede editie staat in het teken van het thema: WAT KIST GOUD?  Graag komen we in contact met dorpsbewoners die iets bijzonders kunnen. Die hun passie of hobby willen delen met andere dorpsbewoners en dit ter plekke op één van de cultuurhistorische locaties willen laten zien. Zo kunnen anderen meegenieten van wat ze goed kunnen.

1-Wat kist goud? Doe je mee?

2-Wil je vrijwilliger worden van de projectgroep?

3-Welke linken zijn er volgens jou te leggen tussen locaties en mensen met betrekking tot het thema  Wat kist goud?

Met informatie over deze drie punten kunt u terecht bij Henriette Beukema                                         per telefoon: 0597-671916 of per mail: henriette.beukema@planet.nl

Vriendelijke groeten namens de projectgroep Bekend maakt Bemind,

Alfred Jager, Anja Reumerman, Ida Verkerk, Thecla Brakel, Kim Boer en Henriette Beukema

 

Logo